> jaarthema

Jaarthema 2018/2019

 
 

De doopsgezinde geloofsgemeenschap is op uitnodiging van de Wereldraad van Kerken in 2014 begonnen aan een Pelgrimage van gerechtigheid en vrede. Als historische vredeskerk voelen we ons sterk betrokken bij deze thematiek. We leggen, individueel of in gemeenschap met elkaar, een weg af in het vertrouwen bij te kunnen dragen aan een wereld van gerechtigheid en vrede.

Het jaarthema 2018-2019 is ‘Geef mij nu je angst…’. Het gelijknamige lied werd gezongen door André Hazes en Guus Meeuwis. Angst kennen we in soorten en maten. Angst voor de tandarts, angst om afgewezen te worden, om alleen te staan, angst voor ziekte, voor de dood. In de krimpende gemeente kan angst voor verandering zijn om verlies van het oude, bekende geloof. Maatschappelijk speelt angst op het vlak van werk, politiek, economie en religie. Mondiaal de dreiging van oorlog, grote machten en structuren. We kunnen overvallen worden door angst voor toenemende verdeeldheid, onrust en geweld in de wereld om ons heen. Op alle niveaus spelen angst voor dreiging en duisternis, op iedere weg waarop een streven naar heelheid en gelijkheid wordt nagestreefd. Op onze gezamenlijke pelgrimage van gerechtigheid en vrede staan dreiging en duisternis tegenover vrede en gerechtigheid. Het op vrijmoedige wijze aan de kaak stellen van ongelijkheid, conflict op geweldloze wijze tegemoet treden, vragen een niet-angstige houding.

Op een aparte themasite worden nieuws, activiteiten, suggesties en ideeën rondom dit jaarthema verzameld. Naar site>> 


Veel gemeenten, ringen, instellingen en commissies ontwikkelen materiaal. We bieden op deze site een platform om bruikbare suggesties, eigen ontwikkeld materiaal en activiteiten te delen met anderen. We nodigen u uit om materiaal dat inspirerend is voor andere gemeenten te sturen naar: gemeenteopbouw@ads.nl.

Meer informatie Facebook   Twitter   ANBI-register
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2019 Doopsgezind.nl