> schenken en nalaten > periodieke schenking

Periodieke schenking

Periodieke schenkingen zijn voor de inkomstenbelasting volledig aftrekbaar (er geldt daarvoor dus geen drempelinkomen en geen maximum voor het te schenken bedrag). Wel dient een periodieke schenking te worden vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst.
NB tot 1 januari 2014 diende deze vastlegging te gebeuren in een notariŽle akte. Het vereiste van een notariŽle akte is echter per die datum komen te vervallen.

Bij een periodieke schenking verplicht u zich om gedurende minimaal vijf achtereenvolgende jaren een vast bedrag te zullen schenken. Deze verplichting kan tussentijds vervallen indien de schenker komt te overlijden en ook bij arbeidsongeschiktheid of onvrijwillige werkloosheid van de schenker. Ook een periodieke schenking kan (zonder enige korting) leiden tot een belastingvoordeel van maximaal 52 %.

Wanneer u overweegt om aan ons een periodieke schenking te doen, of u heeft nadere vragen, neem dan contact op met de heer Henk Stenvers: |†henk.stenvers@ads.nl†of download hier een overeenkomst periodieke gift (PDF via site Belastingdienst).

 
Meer informatie Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2022 Doopsgezind.nl