> schenken en nalaten > schenken

Schenken

Wilt u een financiŽle bijdrage leveren aan (het werk van) de doopsgezinde geloofsgemeenschap en het in stand houden van het doopsgezinde gedachtengoed? Dan wijzen we u graag op de (belastingvriendelijke) mogelijkheden om een schenking te doen (eenmalig of periodiek), of om na uw overlijden een bedrag na te laten.

Met zoín schenking maakt u het mogelijk dat de Algemene Doopsgezinde SociŽteit (ADS) en/of de doopsgezinde gemeenten hun werk kunnen doen. Daarbij valt te denken aan het verzorgen van diensten, pastoraat, jeugdwerk, gemeente-opbouw, noodhulp, inzet in de samenleving en het zoeken naar nieuwe wegen om de boodschap van vrede en gerechtigheid vorm te geven. Zonder schenkingen zou al dit werk niet mogelijk zijn.

De belastingdienst heeft de ADS en de doopsgezinde gemeenten aangemerkt als ďgoed doelĒ (ANBI). Dit heeft tot gevolg dat zij geen enkele belasting hoeven te betalen over hetgeen zij als schenking of uit een nalatenschap ontvangen. Maar ook voor degene die de schenking doet zijn er belastingvoordelen. Deze voordelen zijn afhankelijk van de wijze waarop een schenking plaatsvindt.

- Eťnmalige schenking, privť of zakelijk |†Lees verder >>>
- Periodieke schenking†| Lees verder >>>

Meer informatie/contact
Voor specifieke vragen en nadere informatie over schenken en nalaten aan de ADS, een doopsgezinde gemeente of organisatie, of voor ondersteuning bij de realisatie hiervan, kunt u contact opnemen met het secretariaat van de ADS: |†info@ads.nl.

terug naar schenken/nalaten

 
Meer informatie Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2021 Doopsgezind.nl