> spitsuurclub

Spitsuurclub

De tussengeneratie zou je ze kunnen noemen. VariŽrend van dertigers die het stadium van jong-volwassenheid net achter zich laten en vaak nog voor belangrijke levenskeuzes als werk en partners staan. Tot aan eind veertigers die meestal een loopbaanontwikkeling achter de rug hebben en waarvan, als zij een gezin hebben, soms de kinderen al het huis uit gaan. Verschillen zijn bij deze tussengeneratie genoeg te vinden, maar zeker ook een aantal overeenkomsten. Ze hebben vaak een dubbele taak. Enerzijds is daar vaak de zorg voor het gezin en tegelijk soms ook zorg over hun eigen ouders. Anderzijds hebben zij hun werk en voelen ze zich verantwoordelijk voor hun bijdrage aan de mensheid en aan de wereld. De dertigers tot vijftigers hebben het druk en bevinden zich niet alleen in de bloei maar ook in het spitsuur van hun leven.

SpitsuurclubOok voor de drukke 30 tot 50 jarigen zijn geloof en zingeving belangrijk. Want in hun hectische bestaan maken zij zowel geluk als verdriet mee. En dat dwingt tot nadenken over wat er echt toe doet in het leven. In sommige gemeenten vindt de tussengeneratie nog wel degelijk een Ďthuisí. Maar er zijn ook dertigers tot vijftigers die daarvoor niet (meer) terecht kunnen in hun eigen gemeente, omdat leeftijdsgenoten en middelen ontbreken. Voor beide doelgroepen is de Spitsuurclub bedoeld.

Doel van de weekenden is dat de deelnemers op een open manier zich bezinnen op theologie en literatuur, het gesprek met elkaar daarover aan gaan en dwarsverbanden leggen naar maatschappij en cultuur. Het programma bevat een mix van theologie, literatuur en film ťn ontspanning.

Om tegemoet te komen aan het eventuele probleem waar ouders zich bij deze weekenden voor zien staan, namelijk Ďwat doen we met onze kinderen?í, wordt een volledig en afwisselend programma voor kinderen georganiseerd.

De bijeenkomsten van de Spitsuurclub worden gepubliceerd in de agenda op www.doopsgezind.nl.

Terug naar overzicht trainingen en cursussen

 
Meer informatie Facebook   Twitter   Instagram   ANBI-register
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2022 Doopsgezind.nl