ads > jaarthema 2016/2017

Jaarthema 2016/2017

 
 

De doopsgezinde geloofsgemeenschap is op uitnodiging van de Wereldraad van Kerken vorig jaar begonnen aan een Pelgrimage van gerechtigheid en vrede. Als historische vredeskerk voelen we ons sterk betrokken bij deze thematiek. We leggen, individueel of in gemeenschap met elkaar, een weg af in het vertrouwen bij te kunnen dragen aan een wereld van gerechtigheid en vrede.

We begonnen de pelgrimage met het jaarthema 2015-2016 Geroepen om te leven. Dit jaarthema riep op tot verwondering om het leven, het te vieren, ervan te leren, het te bewerken en te bewaren. We gingen met elkaar op zoek naar de bron van leven in gerechtigheid en vrede. We dachten na over wat het betekent om mens te zijn op aarde, deel uit te maken van de schepping. Over het goede leven dat ons geschonken is. Over roeping en bestemming in onze geschapen werkelijkheid.

Voor het tweede bezinningsjaar (2016-2017) van de Pelgrimage van gerechtigheid en vrede is gekozen voor het jaarthema Blinde vlekken. We staan stil bij wat wij op deze pelgrimage tegenkomen. We ontmoeten net als Jezus op zijn weg allemaal mensen, bondgenoten, geestverwanten, maar ook mensen aan de rand, in het verdomhoekje, de vluchteling en de vreemdeling. Wat komt ons tegemoet in deze ontmoetingen? Wat vertellen zij ons over het leven, over onszelf, over God? Hebben wij hier oog voor of leven we er aan voorbij?

Op een aparte themasite worden nieuws, activiteiten, suggesties en ideeŽn rondom dit jaarthema verzameld.†Naar site>>

Meer informatie Facebook   Twitter   ANBI-register
contact maandblad sitemap
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
© 2018 Doopsgezind.nl